Vezene στην Αθήνα

Στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από τη μεγαλοπρεπή σκιά του Hilton, μία τρατορία  αλλιώτικη από τις άλλες έχει κάνει την εμφάνιση της. Πολλές και ιδιαίτερες οι  γεύσεις του Άρη Βεζενέ, και χρειάζεσαι περισσότερες από μία επισκέψεις για να  τις δοκιμάσεις όλες.


Ο χώρος απλός, με ύφος βιομηχανικό, και πολλές ζεστές πινελιές ξύλου. Από τη  μία μεριά η μεγάλη τζαμαρία με θέα το Λυκαβηττό, και από την άλλη ο μοντέρνος  ξυλόφουρνος να δεσπόζει στη μέση της κουζίνας.
Η μοντέρνα κάβα με τη μεταλλική σκάλα, άρτια τακτοποιημένη και εξοπλισμένη τόσο  με ελληνικές όσο και ξένες ετικέτες.
Οι γεύσεις νόστιμες και ιδιαίτερες. Ακόμα και οι τηγανιτές πατάτες κομμένες  τσιπς, με τη παρμεζάνα και το λάδι τρούφας, είχαν κάτι διαφορετικό, πέρα του  ότι είναι must σε κάθε παραγγελία. Όπως επίσης και οι τηγανητές γαρίδες με το  μέλι. Οι λεπτές πίτσες με μοτσαρέλα στον ξυλόφουρνο, όλες υπέροχες, έχοντας  αφήσει μαζί με τις πατάτες το στίγμα τους σε κάθε τραπέζι…

Σοβαρή παράληψη θα θεωρηθεί να μη δοκιμάσετε την αυθεντική μοτσαρέλα Burrata  (δεν λέμε περισσότερα διότι οι περιγραφές των πιάτων και οι έξτρα πληροφορίες από το προσωπικό του Vezene είναι μέρος της βραδιάς, της επίσκεψης στο μαγαζί,  της γεύσης που προσπαθείς να φανταστείς πως θα είναι πριν καν παραγγείλεις…)
 

Από τα κυρίως, μας χαροποίησε ιδιαίτερα η παρουσία πιάτου με ριζότο στον  κατάλογο, και ακόμα περισσότερο η γεύση του. Το ριζότο με τα μανιτάρια ήταν απλά υπέροχο. Το γιουβέτσι με ουρά και μάγουλα νεροβούβαλου Κερκίνης, με το εικοσιτετράωρο μαγείρεμα θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στα επιδόρπια καθώς ήταν απλά ένα γλύκισμα!
Για το κρέας… καλύτερα να μιλήσει ο ουρανίσκος σας τη στιγμή που θα έρθει σε απόλυτη επαφή με το βοδινό Wagyu Ισπανίας. Σερβιρισμένο σε τηγανάκι, με τι άλλο; με πατατούλες, έτσι απλά. Οι άγνωστες λέξεις στο menu αφορούν τους διάφορους τρόπους κοπής του κρέατος, τους οποίους θα σας εξηγήσει απόλυτα το προσωπικό του Vezene.
Η διασκέδαση όμως δεν σταματάει εδώ. Αν είστε παρέα αρκετών ατόμων, επιλέξτε ως  επιδόρπιο το Ari’s Deal Closer, γλυκό με παγωτό fior di latte, marquise  σοκολάτας, brazil nuts, νιφάδες gianduja και πικρής σοκολάτας, fudge και  butterscotch.

Εμείς πάντως προτιμήσαμε το πιο απλό semifredo με τα κομμάτια μπισκότου και  σοκολάτας, χιονισμένο από την τριμμένη τζαντούγια.

Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την επιλογή των πιάτων. Όπως το κρασί θέλει το σωστό ποτήρι, έτσι και το φαγητό θέλει το σωστό πιάτο. Ριχά και βαθιά, ξύλινα και μεταλλικά, τηγάνια και σουρωτήρια… στεγάζουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο την πολύτιμη γεύση!!!
 

Εάν ρωτάτε για το dress code, αυτό πραγματικά δεν υπάρχει. Παρέες με απλό  περιποιημένο καθημερινό ντύσιμο, δίπλα σε παρέες με κουστούμια και βραδινές  τουαλέτες, συνθέτουν τον ποικίλο χαρακτήρα του Vezene.

VipColours: Χρόνια τώρα οι φίλοι μου, κάνουν πλάκα για την επιλογή μου πίτσα μαζί με τηγανητές πατάτες. Στο Vezene, δεν υπάρχει άλλη επιλογή… Κοιτάς τα  διπλανά τραπέζια… μετά κοιτάς τα ντυσίματα… μετά το lifestyle… το κρασί που έχουν διαλέξει… και τελικά καταλήγεις να κοιτάς ότι όλοι είναι ίδιοι… και κανείς δεν παραξενεύεται με τον διπλανό του που τρώει… ότι τρώω κι εγώ τόσα χρόνια!!!


Τελευταία πινελιά: Μια χειροκίνητη μηχανή κοπής αλλαντικών, κοσμεί το πάσο  ανάμεσα στα τραπέζια και την κουζίνα. Cult θα την έλεγες, ρετρό θα την έλεγες… το κόψιμο της όμως δεν θα το άλλαζες…



——————
Βρασίδα 11 (περιοχή Χίλτον), Αθήνα,
Τηλ: 210 7232002

Advertisements

Comments on: "Vezene στην Αθήνα" (1)

  1. Άψογο εσταιτόριο με πολύ νοστιμο φαγητο, προσωπικο με ευγενεια και γνωσεις, χώρο ζεστό και μοντέρνο και κελάρι με μερικες απο τις καλύτερες ετικέτες. Το συνιστω ανεπιφυλακτα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud